Vanhuksille paremmat olot

14.2.2015

Olen törmännyt esimerkkinä tapaukseen Acutassa jossa hoitotyöryhmän puolella vanhempi nainen joutui soittamaan puhelun läheiselle ystävälleen ja rukoilemaan tämän kanssa koska pelkäsi kuolevansa.

Hoitajat toki kuulivat tämän mutta eivät reagoineet kuin negatiiviseen sävyyn koska "muut potilaat häiriintyivät".

Voin kertoa että tämä nainen ei häirinnyt minua lainkaan, vaan hoitajien negatiivinen asenne!

Miten hoitajat ja lääkärit kehtaavat olla kertomatta vanhalle henkilölle hänen tilanteestaan? Miksi kukaan ei lohduttanut häntä? Miksi kukaan ei sanonut hänelle että kaikki on hyvin? Miksi ihmeessä lääkäri istui tämän aikana kirjaamassa toimistossaan eikä ottanut naista kuuleviin korviin?

Jälkeenpäin kaduttaa etten itse tehnyt asialle mitään, mutta nyt haluan ääneni kuuluviin ja auttaa näitä ihmisiä vastaisuudessa. 

Olen itse vasta 23 -vuotias mutta kyllä tuo tilanne pisti iästäni huolimatta vihaksi. Mietin vain että jos hän olisi ollut vaikka minun sukulaiseni ja olisi soittanut minulle että rukoilisin hänen kanssaan. Pistää väkisinkin miettimään että kuka tästä naisesta sillä hetkellä Acutassa välitti? Muu kuin minä?

Vanhoja ihmisiä tulee kunnioittaa, siksi heille pitäisi järjestää enemmän paikkoja jossa välitetään eikä Acutan tapaisia paikkoja joissa heitä käsitellään liukuhihnatyönä!

Miten sellainen paikka saataisi ja miten se saataisi toimimaan? Kehitysideoita kaivataan!

1

Idean lähettäjä

ipsu 3 ideaa 0 kommenttia